Lea og Lotte anmelder: En Frygtelig Kvinde

Dine sure yndlingstanter har været udenfor comfort zonen. Vi har set den danske dramakomedie, En Frygtelig Kvinde.

Kan man nu virkelig være udenfor comfort zonen i Grand biograf? Ja, for vi hader begge danske “komedier”.

Instruktør Christian Tafdrup mener nemlig selv, at dette er en dramakomedie. I virkeligheden har han dog leveret en kedelig og usammenhængende film baseret på personlige oplevelser med parforhold.

Inspirationen til filmen er hentet i dagbøger, samtaler med venner, malerier af Edvard Munch og hiphop-tekster. Konklusionen: Kvinder er kun ude på at bryde mænd ned. Vi har en hemmelig agenda i parforhold…

Christian selv kalder det for et ‘antropologisk studie og til det, vil vi gerne sige: Nej, Christian, det er det ingenlunde. Du har researchet med alle følelserne og dine kilder er tvivlsomme. Din film er ikke blevet afvist på filmfestivalerne, fordi den er kontroversiel. Det er fordi, den er jævn. Må vi anbefale, at du graver dybere i posen og erstatter Vivaldi og Eran DD, hvis du vil lege med på den store, internationale filmscene?

Det kunne have været så godt, hvis du havde kunne fortælle en historie om psykisk vold i parforhold. Det magtede du desværre ikke. I stedet blev det til en overfladisk film om to umodne mennesker i et røvsygt parforhold. Humoren udeblev. Dramaet ligeså.

There will be spoilers…

Der er lukket for kommentarer.

Create a website or blog at WordPress.com

Up ↑

%d bloggers like this: